30.8.12

Η Ελλάδα τρίτος τουριστικός προορισμός των Ρώσων
Αύγουστος 30, 2012.

Μόσχα.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο των Tour Operators της Ρωσίας- ATOP, ο αριθμός των τουριστών για τους πιο δημομιλείς προορισμούς αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 20-25 τοις εκατό.


Συνολικά στο εξωτερικό για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες πέντε εκατομμύρια συμπατριωτών μας προτίμησαν να επισκεφθούν χώρες στο εξωτερικό.

Τουρκία, Αίγυπτος και Ελλάδα

Πρώτος προορισμός αποτέλεσαν τα θέρετρα της Τουρκίας. Η ηγεσία της χώρας αυτής έχει καταφέρει να διατηρήσει το όνομα της Τουρκίας ως μια φθηνή καλοκαιρινή λύση. Από την άλλη πλευρά γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς και για το λόγο αυτό η Τουρκία έχει χάσει φέτος περίπου το ένα τοις εκατό των Ρώσων τουριστών.

Παρά την συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια, δεύτερη θέση κατέχει η Αίγυπτος, ως προορισμός των Ρώσων, κυρίως λόγω των πολύ ελκυστικών τιμών που προσφέρουν οι εντόπιοι ξενοδόχοι για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην τρίτη θέση στην κορυφή προτίμησης των Ρώσων τουριστών καταλαμβάνει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο  του Συνδέσμου ATOP, η αύξηση των Ρώσων στη χώρα αυτή έφθασε το 20 τοις εκατό.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί, λένε ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα της Ελλάδας συνδέεται, περιέργως, με την οικονομική κρίση της χώρας.

Η πιο γαλήνια χώρα

«Η Ελλάδα είναι  υποτιμημένη, με χαμηλότερες τιμές και για τους τουρίστες μας αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο όφελος και κίνητρο για να την επισκεφθούν», είπε ο εκπρόσωπος του ATOP.

Πρόσθεσε ακόμη ότι  η Ελλάδα φέτος αποδείχθηκε ότι είναι ένας από τους πιο γαλήνιους προορισμούς. Ο αριθμός των κάθε είδους ατυχημάτων στον τομέα του τουρισμού ήταν ελάχιστος. 

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι ελάχιστες χώρες στην περιοχή, όπου δεν υπήρξε σχεδόν κανένα «καυτό» εισιτήριο για τους τουρίστες μας», αναφέρει τη ρωσική εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: