28.8.12

Προπαγάνδα Σκοπιανών: Παρουσιάζουν στις Βρυξέλλες συλλογή «μακεδονικών» θρησκευτικών χειρογράφων του Μεσαίωνα…Αύγουστος 28, 2012.

Σκόπια.

Από τις 9 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, το Βασιλικό Μουσείο των Βρυξελλών θα παρουσιάσει μία έκθεση που έχει τίτλο «Μακεδονικά χειρόγραφα- πλούτος δια μέσου των αιώνων», γράφει η σλαβική των Σκοπίων «Βέτσερ».


Στην έκθεση θα παρουσιαστούν συλλογικά έργα του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδας που περιέχουν μουσικά άσματα, τμήματα του Ευαγγελίου και θραύσματα από θρησκευτική περγαμηνή.

Η έκθεση έχει τίτλο που υπονοεί την μακραίωνη  ιστορική γραπτή σλαβική παράδοση και πολιτισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την προέλευση των εισηγμένων παλαιών χειρογράφων από το βουλγαρικό κράτος.

Οι ειδικοί, πάντως,  δηλώνουν ότι  δεν πρέπει τα παλιά βουλγαρικά χειρόγραφα να συνδέονται με την λεγόμενη «μακεδονική» ιστορική παράδοση, αφού το σλαβικό κράτος των Σκοπίων, έλαβε «μακεδονική» υπόσταση από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1991 και οι αξιώσεις για την ύπαρξη ενός έθνους «μακεδονικού» άρχισαν από το 1945, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: