12.8.12

Τουρίστας από τη Βοσνία: Το μάρμαρο της Ακρόπολης ήταν καλό για φτιάξιμο τουρσίΑύγουστος 12, 2012.

Ένας πολίτης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης συνελήφθη χθες στην Ελλάδα, όταν πήγε να περάσει τα σύνορα των Ευζώνων κατευθυνόμενος για τα Σκόπια, για ένα μάρμαρο που βρέθηκε κάτω από το κάθισμά του και το οποίο είχε πάρει από την Ακρόπολη των Αθηνών.


Η δικαιολογία  που παρουσίασε στους αστυνομικούς των ελληνικών συνόρων, «άναψε φωτιά». Το τριών χιλιόγραμμων μάρμαρο ήταν ιδανικό για να τοποθετηθεί στο επάνω μέρος ενός αγγείου που χρησιμοποιεί για να φτιάχνει τα τουρσιά του…

Ο άνδρας που κατάγεται από την πόλη  Μπιβέλινε –Bijeljine, συνελήφθη για την πράξη του αυτή. Στην ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται η απόκτηση λίθων από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, αλλά το βρήκε ιδανικό για την παραγωγή των τουρσιών του.

«Το κλέψιμο λίθων από την Ακρόπολη των Αθηνών διώκεται από το ελληνικό δίκαιο και μπορεί αυτός ο οποίος αποσπά έναν λίθο να καταδικαστεί από 3 έως 5 χρόνια φυλάκιση, επειδή η περιοχή θεωρείται  ως χώρος ιστορικής κληρονομιάς, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: