20.8.12

Αίγυπτος: Εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΡαμαζάνιΑύγουστος 20, 2012.

Κάιρο.

Μια ομάδα εθελοντών Αιγυπτίων προσπαθεί να προστατεύσει τις γυναίκες από σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχονται κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Έιλ ελ Φίτρ, το αποκορύφωμα του Ραμαζανιού.


Η ομάδα έχει δημιουργία μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Περιπολίες κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης» και η κίνηση έχει αρχίσει τη δραστηριοποίησή της τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού, καλώντας του εθελοντές να ενταχθούν σε μια σειρά λαϊκών επιτροπών με στόχο την προστασία των γυναικών από τις σφοδρές σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται στους σταθμούς του μετρό  του Καΐρου κατά τη διάρκεια της γιορτής του Έιλ ελ Φίτρ.

Κατά τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες της Αιγύπτου έχουν γνωρίσει σειρά βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών.

Το σχέδιο αποβλέπει στη δημιουργία τουλάχιστον 50 εθελοντών σε κάθε σταθμό του μετρό που μαζί με την αστυνομία θα επιβλέπουν και θα προστατεύουν τις γυναίκες που διακινούνται με αυτό.

Η σεξουαλική βία έχει δραματική άνοδο στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των μεγάλων γιορτών.

Το 2006 ήταν το πιο φριχτό έτος σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Πολλά κορίτσια κακοποιήθηκαν άγρια και τα ξεγύμνωσαν στη διάρκεια του εορτασμού του Eid-El Fitr, γράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Αχράμ.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: