16.8.12

Λασποθεραπεία στη λίμνη ΔοϊράνηΑύγουστος 16, 2012.

Σκόπια.

Για το μέρος της παραλίας της λίμνης Δοϊράνης, που ανήκει στα Σκόπια, αναφέρεται σε σλαβικό δημοσίευμα ο δήμαρχος της παλιάς Δοϊράνης και παραπονιέται για το σκουπιδομάνι που βρίθει στην περιοχή του.


Λέει χαρακτηριστικά ο Γκλιγκόρ  Τσάμπουλεφ:

«Είναι λυπηρό  το γεγονός να έχουμε έναν τέτοιο θησαυρό, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Η μαύρη λάσπη που υπάρχει στις παραλίες προσελκύει πολλούς τουρίστες που έρχονται στη λίμνη ειδικά για αυτήν. Το γεγονός όμως οι παραλίες είναι γεμάτες με σκουπίδια υπάρχει φόβος να χάσουμε τους τουρίστες μας».

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι τη Δοϊράνη την έχουν επισκεφθεί 25.000 άτομα αυτό το καλοκαίρι ενώ τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν περίπου 120 χιλιάδες διανυκτερεύσεις.

Ο  Τσάμπουλεφ θα τονίσει ότι έρευνα που διενεργήθηκε πριν από λίγα χρόνια στη μαύρη λάσπη της Δοϊράνης από βουλγαρικό Ινστιτούτο που βρίσκεται υπό την δικαιοδοσία του βουλγαρικού Υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε ότι η λάσπη έχει θεραπευτικές ιδιότητες για ρευματισμούς, εκφυλιστικές ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος και χρόνιες δερματίτιδες.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: