19.7.12

Ρωσία: Φορολόγηση των BloggersΙούλιος 19, 2012.

Η Κρατική Δούμα το φθινόπωρο θα μπορούσε  να επιβάλλει φόρους στους διαχειριστές ιστοσελίδων-Bloggers, ο οποίος θα αντλείται από τις διαφημίσεις στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.


Αυτό αναφέρεται στην εφημερίδα «Nezavisimaya Gazeta», η οποία επικαλείται τον επικεφαλής της Δούμας για την πολιτική πληροφόρησης, Σεργκέι Ζελέζνιακ, που είναι υπεύθυνος της Πληροφορικής και Επικοινωνίας του κόμματος της «Ενωμένης Ρωσίας». Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα το Κρεμλίνο υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή.

«Γιατί οι bloggers, οι οποίοι διαφημίζουν τσιγάρα, μπύρες, ταξίδια αναψυχής, να μην πληρώνουν φόρους; Αυτό είναι λάθος», δήλωσε μια πηγή που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον  του Ρώσου προέδρου.

Ο επικεφαλής της επιτροπής της Δούμας για την πολιτική πληροφόρησης, της τεχνολογίας και των πληροφοριών και των επικοινωνιών, δήλωσε ότι η Δούμα είναι έτοιμη να εξετάσει  αυτήν την πρωτοβουλία.

«Χωρίς αμφιβολία ο νόμος σχετικά με τη διαφήμιση θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την αλλαγή στον τομέα της διαφήμισης σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα, τις νέες μεθόδους και τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται στον διαφημιστικό τομέα. Πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία», είπε ο Ζελέζνιακ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σχετική νομοθεσία θα αναπτυχθεί μετά το τέλος του καλοκαιριού, γράφει το ρώσικο δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: