1.6.12

Η Τουρκία επιδιώκει να ενταχθεί στην παγκόσμια επιστημονική έρευναΙούνιος 1, 2012.

 Στο δήμο Μπέλεκ στην Αττάλεια της Τουρκίας,  στο 8ο ακαδημαϊκό συνέδριο που έφερε τον τίτλο «Εθνική ακαδημαϊκή άδεια σε  ηλεκτρονικές επιστημονικές πηγές», θεωρήθηκε πολύ σημαντική η πρόσβαση και η συμμετοχή της Τουρκίας στην επιστημονική έρευνα,  στην οποία δραστηριοποιούνται παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια.


Ο πρόεδρος του Κέντρου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Τουρκία, καθηγητής Gökhan Çetinsaya τόνισε την ανάγκη για τη χρήση των επιστημονικών επιτευγμάτων, τα οποία παρέχονται από τον ψηφιακό κόσμο.

«Παγκοσμίως υπάρχουν θεσμικά όργανα που παράγουν σημαντικό έργο σε ψηφιακή μορφή. Το σύστημα έρευνας θα πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν στα τουρκικά πανεπιστήμια», δήλωσε ο Çetinsaya και πρόσθεσε ότι  με το έργο αυτό η χώρα θα γίνει πολύ ισχυρότερη στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου των επιστημονικών επιτευγμάτων.

«Η Τουρκία είναι σήμερα η 16η οικονομική δύναμη στον κόσμο και σύμφωνα με ορισμένους δείκτες στον τομέα της δημοσίευσης επιστημονικών εργασιών, η χώρα μας, βρίσκεται στην 23η θέση. 

Είναι σημαντικό όλοι οι φοιτητές των τουρκικών πανεπιστημίων να έχουν πρόσβαση στις επιστημονικές και ακαδημαϊκές εργασίες και στα έργα που γίνονται από φοιτητές και  καθηγητές στα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ κ.ά.", δήλωσε ο τούρκος καθηγητής.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: