4.4.12

Οι Έλληνες έφτασαν πρώτοι στη Νέα Ζηλανδία!Απρίλιος 4, 2012.

Οι Έλληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία! Πριν ακόμα και από τους Μαορί!
Τον, μάλλον εξωφρενικό, αυτό ισχυρισμό διατυπώνουν τρεις ερευνητές σε βιβλίο τους που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες και παραθέτει «στοιχεία» που «αποδεικνύουν» ότι δεν ήταν οι Μαορί, αλλά Έλληνες, με Ισπανούς και Αιγύπτιους, που εγκαταστάθηκαν πρώτοι στη Νέα Ζηλανδία!

 Ο καθηγητής του πανεπιστημίου AUT, Πολ Μουν, απορρίπτει τον ισχυρισμό των τριών ερευνητών-συγγραφέων, λέγοντας ότι «δεν είναι αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και άλλες σχετικές επιστήμες».


Τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, όμως, ότι οι εξερευνητές-θαλασοπόροι, James Cook και Abel Tasman, κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση που κατέχουν στην ιστορία ως οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφθασαν στη Νέα Ζηλανδία.
Το αμφιλεγόμενο βιβλίο, με τίτλο «To the End of the Earth» («Ως την άκρη του κόσμου») με 378 σελίδες, επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές, Maxwell C. Hill, Gary Cook και Noel Hilliam, και απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής ανθρώπους που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνησίων, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με έναν ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.
--Δεν υπάρχουν σχόλια: