19.4.12

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν δεκάδες αυγά δεινοσαύρωνΡωσική ομάδα γεωλόγων που βρισκότανε στην περιοχή της Τσετσενίας για διερεύνηση και καταγραφή  των καταρρακτών της περιοχής, ανακάλυψε τυχαία στρογγυλεμένους  λίθους, επάνω σε βράχια και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για αυγά δεινοσαύρων.


«Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι πρόκειται για  απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων, δεν μπορέσαμε να δώσουμε άλλη εξήγηση. Μάλιστα σε ένα σημείο των βράχων εντοπίσαμε αρκετά αυγά διαφόρων διαστάσεων, από 23 εκατοστά  μέχρι ένα μέτρο», δήλωσε ο Σάι-Εμίν Τζαμπραϊλοφ, επικεφαλής του  ερευνητικού εργαστηρίου γεωλογίας,  στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τσετσενίας.

 Η επικεφαλής μιας δεύτερης αποστολής  επιστημόνων, η Λαρίσα Μπιτκάεβα, της Φυσικής Γεωγραφίας του ίδιου πανεπιστημίου,  η οποία έσπευσε στην περιοχή , σχολίασε ότι ‘είτε είναι, πράγματι, απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων, είτε όχι, πρέπει να διερευνηθούν’.

 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Τσετσένων επιστημόνων, τα απολιθωμένα αυγά είναι ηλικίας 60 εκατομμυρίων ετών.

Στην τοποθεσία της ανακάλυψης, έχει μεταβεί μια ομάδα παλαιοντολόγων για την μελέτη των ευρημάτων και την ραδιοχρονολόγησή τους.


--


Δεν υπάρχουν σχόλια: