14.2.12

Που πάνε τα λεφτά της διάσωσης της Ελλάδας;
Αφιερωμένο σε όσους ψήφισαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1 και 2 και στους "οπαδούς" των μνημονίων, που θα χρειαστούν 13 γενεές Ελλήνων για να ξεχρεώσουν αυτά τα δάνεια!!

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ “ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ” ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ !!!

Οι Έλληνες πολιτικοί χρεώνουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για να πλουτίζουν οι Τραπεζίτες μόλις 19 


λεπτά από κάθε ευρώ πάνε για την Ελλάδα τα υπόλοιπα στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Από το κάθε ευρώ μόλις 19 λεπτά καταλήγουν στην ελληνική κυβέρνηση»

Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.

Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

«Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: