22.1.12

Γυμνές Ουκρανές διαμαρτύρονται στη ΣόφιαΙανουάριος 22, 2012.

Σόφια.

Ουκρανές μόνο με τα εσώρουχα διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, της παγωμένης βουλγαρικής πρωτεύουσας, κατά της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των παιδιών.


Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την Κίνηση Φέμεν - Femen Women's Movement,  που τα μέλη της δεν δίστασαν, για να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, έβγαλαν τα ρούχα τους ενώ η θερμοκρασία βρίσκονταν υπό το μηδέν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι Ουκρανέζες, στη Βουλγαρία μία από τις τέσσερις έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας και η μοναδική καταδίκη για την ενδοοικογενειακή βία επιβλήθηκε στη χώρα το 2011.

Στη Βουλγαρία έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον, 432 περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών, οι οποίες, μάλιστα, κατέφυγαν στην αστυνομία αναζητώντας βοήθεια.

Το γυναικείο κίνημα Femen (στα ουκρανικά Фемен ) ιδρύθηκε το 2008 στο Κίεβο από γυναίκες της Ουκρανίας οι οποίες διαμαρτύρονται φορώντας  μόνο κιλοτάκι κατά του σεξοτουρισμού, των διεθνών γραφείων αναζήτησης γυναικών, της κακοποίησης των γυναικών,  κατά του σεξισμού και άλλων διεθνών δεινών της σύγχρονης εποχής.

Η διαμαρτυρία είχε αντίκτυπο αφού δημοσιεύθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης.


Μερικές φωτογραφίες από το κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας:--


Δεν υπάρχουν σχόλια: