27.12.11

Απεβίωσε ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Otto Werner


Δεκέμβριος 27, 2011.

Ο δισεκατομμυριούχος Otto Werner, ο  οποίος πρωτοστάτησε στην ανοικοδόμηση της Γερμανίας, πέθανε σε ηλικία 102 ετών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι οικείοι του.
Ο Otto πέθανε λίγες ημέρες πριν γίνει εκδήλωση προς το άτομό του από την Άγκελα Μέρκερ, τον οποίο οι γερμανικές εφημερίδες ονομάζουν «γίγαντα της γερμανικής οικονομίας της αγοράς» και του έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία και παράσημα.
Έμπορας στο Βρανδεμβούργο το 1949, ίδρυσε το πρώτο κατάστημα στο Αμβούργο. Εκτός από τα κέρδη  και τις επιχειρήσεις του ο Otto αν και δισεκατομμυριούχος βοηθούσε καθημερινά τους άστεγους και έλυνε κοινωνικά προβλήματά τους με σκοπό να βοηθά όσο μπορεί τους άτυχους της κοινωνίας.


Ο Werner γεννήθηκε το 1909 στο Βρανδεμβούργο από μια οικογένεια εμπόρων, η μητέρα του πέθανε νέα και ο πατέρας του χρεοκόπησε και  το αγόρι του ήθελε να γίνει ποιητής αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γυμνάσιο για να κερδίσει το ψωμί του.
Μετά τον πόλεμο μπήκε στην οικονομική ανοικοδόμηση της Γερμανίας και το 1950 δημιούργησε τον πρώτο με κατάλογο 14 σελίδων με 300 προϊόντα τα οποία διένειμε από πόρτα σε πόρτα.
Σε διάστημα πέντε ετών η εταιρεία του πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 28 εκατ. γερμανικών μάρκων.
Σύμφωνα με όσους γνώριζαν τον «πατριάρχης της γερμανικής οικονομίας» η επιτυχία του βασιζόταν στην κοινή λογική και βασικό κριτήριο του  ήταν ότι ποτέ δεν έχασε το έδαφος από τα πόδια του και πατούσε  πάντοτε σταθερά στο έδαφος…
-


Δεν υπάρχουν σχόλια: