17.12.11

Μπήκαν σε τροχιά στρατιωτικοί δορυφόροι

Η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου

Δεκέμβριος 17, 2011.

Ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύτηκε το Σάββατο από τη διαστημική βάση της Ευρώπης, στην Γαλλική Γουιάνα, μεταφέροντας έξι στρατιωτικούς δορυφόρους.
Η εκτόξευση ήταν η δεύτερη από την τοποθεσία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος, στο Κουρού, σε συνέχεια της επιτυχούς αποστολής δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων πλοήγησης  του συστήματος Γαλλιλέο, που τέθηκαν σε τροχιά τον περασμένο Οκτώβριο.


Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε  στις 2:03 GMT του Σαββάτου.

Το Soyuz ST-A ρυμουλκεί επιτυχώς  τους έξι δορυφόρους που θα τεθούν σε τροχιά, συμπεριλαμβάνοντας και  τον γαλλικό ‘Πλειάδες 1’,  ο οποίος είναι δορυφόρος  υψηλής ανάλυσης.

Το «Πλειάδες 1» ανήκει στη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES). Χρειάστηκε τουλάχιστον μια δεκαετία για να αναπτυχθεί και είναι σχεδιασμένος, ο δορυφόρος αυτός,  για συλλογή εικόνων τόσο εμπορικών όσο και στρατιωτικών.

Ο δορυφόρος αυτός είναι επίσης επιφορτισμένος με έναν μικρό Παρατηρητή της Γης που χρηματοδοτήθηκε από τον Χιλιανό στρατό που αποκαλείται « SSoT», ακόμη περιέχει και τέσσερις «Ελίζα»  μικρο-ραντάρ υποκλοπής για τον γαλλικό στρατό.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια: