5.12.11

Οι Τούρκοι μιλούν για μεγάλο σεισμό στο Αιγαίο«Αναμένεται μεγάλος σεισμός στο Αιγαίο», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα στις 5 Δεκεμβρίου 2011


Δεκέμβριος 5, 2011.

Μετά τον πρωινό σεισμό που σημειώθηκε στη Σμύρνη,  εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει την άποψη ότι, ίσως, σημειωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός στην περιοχή.
Το Ινστιτούτο  Ερευνών  και  Σεισμολογίας του Bogazici Universitesi Kandilli ανακοίνωσε ότι ο σημερινός σεισμός που έγινε στις 10:17 είχε επίκεντρο  στο Αιγαίο και ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.


Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περιοχές της Σμύρνης και του Αϊδινίου και ακολούθησαν  τρεις μετασεισμοί.

Ο καθηγητής Dokuz Eylul του Ινστιτούτου  Θαλάσσιων Επιστημών και Τεχνολογίας δήλωσε ότι ίσως δεν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο Δρ Atilla Ulug είπε ότι γενικότερα η περιοχή δεν έχει συχνά σεισμικά φαινόμενα αλλά την πόλη της Σμύρνης την είχε χτυπήσει πριν από 300 χρόνια μεγάλος σεισμός.
Συγκεκριμένα ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που έπληξε τη Σμύρνη ήταν  στις 10 Ιουλίου του 1680, όπου σκοτώθηκαν 25.000 άνθρωποι.

Όπως τονίστηκε η πόλη δεν είναι έτοιμη για έναν μεγάλο σεισμό, παρόλο που στην περιοχή υπάρχει ενεργό ρήγμα.


(Γενικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά το μεγάλο καταστροφικό σεισμό στην περιοχή Βαν,   δημοσιεύουν ‘προφητείες’ για μεγάλους σεισμούς στην Κωνσταντινούπολη και στην περιοχή του Αιγαίου. Πρόσφατα ανέμεναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, που όμως δεν έγινε)


Δεν υπάρχουν σχόλια: