15.12.11

Ο Δούναβης λάσπωσε: Η χειρότερη ανομβρία εδώ και 250 χρόνια…


Δεκέμβριος 15, 2011.

Σόφια.

Περισσότερα από 50 φορτηγά πλοία στο ποταμό Δούναβη έχουν αποκλειστεί  στη βουλγαρική πόλη  Σβίστοφ, λόγω της – άνευ προηγουμένου- χαμηλής στάθμης των επιπέδων των νερών του ποταμού, εδώ και 250 χρόνια, αφ’ ότου, δηλαδή,  άρχισε να καταγράφεται η στάθμη των υδάτων του ποταμού.


Το λιμεναρχείο του Σβίστοφ έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν σκάφη τα οποία έχουν μπλοκαριστεί περισσότερο από τρεις μήνες και ότι το χαμηλό επίπεδο των υδάτων εμποδίζει ακόμη και τον πλου των μικρών σκαφών.

Το βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να σκάψει ένα βαθύ κανάλι μπροστά από την προβλήτα  για τη συντήρηση των σκαφών και για το σκοπό αυτό έχουν φθάσει στην  περιοχή  μεγάλοι εκσκαφείς, όπως γράφει η  βουλγαρική ‘monitor’.

Οι απασχολούμενοι με την ποτάμια ναυσιπλοΐα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επερχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες, που ανακοινώθηκαν από την Μετεωρολογία για τις αρχές του νέου έτους, και δηλώνουν ότι αν επιβεβαιωθούν  οι προβλέψεις αυτές  η ναυσιπλοΐα θα σταματήσει, τουλάχιστον, μέχρι την άνοιξη.

Ο Δούναβης είναι συνολικά  2.860 χιλιόμετρα και μέσα στη Βουλγαρία  διανύει 471 χιλιόμετρα.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια: