7.11.11

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ρομπότ-στρατιώτες
‘Ρομπότ- πολεμιστές’ θα μπορούν πολύ σύντομα να αντικαταστήσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες που στέλνονται σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό για την εξασφάλιση της εθνικής ασφαλείας και τα οποία ρομπότ θα μπορούν να χειρίζονται μέσα από ένα γραφείο.

Ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει, ήδη, τα ρομπότ αυτά τα οποία μέσω μιας  ασύρματης «ασφαλούς διαδικτυακής πύλης» θα καθοδηγούνται στα πεδία των μαχών.


Τα ρομπότ τα οποία θα  στέλνονται  σε απρόσιτα μέρη, κατασκευάζονται στην αμερικανική πολιτεία Μίτσιγκαν και ετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμα στην εκτέλεση μεγάλων στρατιωτικών ενεργειών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New Scientist», από την οποία αντλείται το παρόν, υπάρχει ένα πρόβλημα. Αυτό είναι η καθυστέρηση στη λήψη εντολής και  της εκτέλεσης της.

Τα ρομπότ- πολεμιστές πρέπει να είναι γρήγορα και να παρακάμπτουν τα ενδεχόμενα εμπόδια χωρίς καθυστερήσεις, από τη στιγμή που θα λάβουν την εντολή του διαχειριστή.

Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί σύμφωνα με τους τεχνικούς.

Όπως διατυπώνεται από ειδικούς αναλυτές η ανάπτυξη των αυτόνομων ρομπότ-πολεμιστών ανοίγουν μια νέα εποχή στις αναμετρήσεις στα πεδία των μαχών.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια: