6.11.11

Οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν σφάζοντας μοσχάρια στο δρόμο


Νοέμβριος 6, 2011.

Χεβρώνα.

Οι Μουσουλμάνοι της Χεβρώνας σφάζουν τα ζώα, την Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού Έιντ αλ Αντά, ενώ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έστειλε «μήνυμα ειρήνης» στους μουσουλμάνους προσκυνητές.


Οι άνδρες και τα αγόρια συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κατάστημα ενός τοπικού χασάπη για να παρακολουθήσουν την εορταστική σφαγή, μετά την προσευχή που έγινε στο τέμενος Ιμπραχίμ.

«Η γιορτή Έιντ, αρχίζςι δύο ή τρεις ημέρες πριν από τον πραγματικό χρόνο της, όταν, δηλαδή, αυτοί που μπορούν να αγοράσουν  το κρέας της θυσίας, αρχίζουν να προετοιμάζονται ηθικά και υλικά μέχρι την κανονική ημέρα της γιορτής», δήλωσε κάτοικος της Χεβρώνας.

Στην πόλη της Γάζας, η δυνατή βροχή δεν διατάρασσε τη διάθεση των προσκυνητών. Οι νέοι άνδρες που επέστρεφαν από τις  πρωϊνές προσευχές άρχισαν το τραγούδι καθώς περπατούσαν μέσα στους πλημμυρισμένους από τη βροχή δρόμους.


«Αυτό το Έιντ είναι ιδιαίτερο από τις άλλες γιορτές, διότι οι κρατούμενο απελευθερώθηκαν και είμαστε πολύ χαρούμενοι , δόξα τον Αλλάχ. Επίσης είμαστε ευχαριστημένοι γιατί οι κρατούμενοι  πήγαν να προσκυνήσουν», δήλωσε ο Αμπού Αραφάτ, κάτοικος της πόλης της Γάζας.

Τον Οκτώβριο το Ισραήλ απελευθέρωσε 477 Παλαιστίνιους κρατούμενους, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν από τη Λωρίδα της Γάζας, σε αντάλλαγμα ένα Ισραηλινό στρατιώτη , τον Γκίλαντ Σαλίτ.

Το Έιντ αλ Αντά – η γιορτή της Θυσίας- είναι μια από τις πιο σημαντικές αργίες του Μουσουλμανικού Ημερολογίου. Περιλαμβάνει το προσκύνημα στην ιερή πόλη της Μέκκας, που είναι γνωστή ως ‘Πόλη των Προσκυνητών’, και η οποία είναι μία από τους πέντε άξονες του Ισλάμ και θεωρείται ότι είναι απαραίτητη η επίσκεψη κάθε Μουσουλμάνου που έχει τη δυνατότητα να την επισκεφθεί.

--
Πηγή: maan


Δεν υπάρχουν σχόλια: