2.11.11

Πυρκαγιά από μολότοφ κατέστρεψε τα γραφεία γαλλικής σατιρικής εφημερίδας


Τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από μολότοφ.


Τα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία εκδίδει αύριο ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, ανακοίνωσαν πηγές της αστυνομίας, που έκαναν λόγο για επίθεση με βόμβα μολότοφ.
Η εφημερίδα, η οποία για την ειδική αυτή έκδοση μετονομάσθηκε σε «Charia Hebdo», είχε αποφασίσει να χρίσει τον προφήτη Μωάμεθ αρχισυντάκτη του ειδικού φύλλου για την Τυνησία, για να γιορτάσει τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα κατά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα.
Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη 01.00 τη νύκτα και ετέθη υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.Σύμφωνα με τον χρονογράφο της εφημερίδας Πατρίκ Πελού, η βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε στην πρόσοψη και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά. «Όλα καταστράφηκαν» είπε.
Ο επικεφαλής της έκδοσης, ο σκιτσογράφος Charb, δήλωσε ότι η πυρκαγιά συνδέεται με την έκδοση «Charia Hebdo» .
«Υπήρχαν απειλές, στο Facebook στο Twitter, λάβαμε πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, απειλές, ύβρεις», υλικό που η διεύθυνση της εφημερίδας θα παραδώσει στην αστυνομία.


www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 


( Σημείωση: Σχετικά δημοσιεύματα περί προσβολής του Προφήτη,  από τη γαλλική σατυρική εφημερίδα, φιλοξενούνται σήμερα σε πολλές τουρκικές εφημερίδες)
Δεν υπάρχουν σχόλια: