6.10.11

Το νερό της γης ήρθε από το διάστημα


Ο πρώτος κομήτης με νερό  όμοιο με αυτό ενός γήινου ωκεανου εντοπίστηκε από το Ινστιτούτο  Μαξ Πλανκ της Γερμανίας, ενισχύοντας την θεωρία ότι τα ουράνια σώματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο  ως παροχείς νερού στα πρώτα χρόνια της Γης. 


Η μεγάλη ένταση της ζέστης στον πλανήτη αμέσως μετά το σχηματισμό του, σημαίνει πως το αρχικό νερό εξατμίστηκε, ενώ οι ωκεανοί σχηματίστηκαν περίπου 8 εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό.

Το ερώτημα λοιπόν που απασχολεί ακόμα τους επιστήμονες είναι από που προήλθε το νερό  που είναι απαραίτητο για το σχηματισμό των μορφών της ζωής.

Έτσι λοιπόν, ο Πωλ Χάρτογκ του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και οι συνάδελφοι του ανακάλυψαν πως ο κομήτης Χάρλει 2  έχει την ίδια σύνθεση με τους ωκεανούς της Γης.

Το εύρυμα αυτό ενισχύει την άποψη ότι το νερό στη Γη προήλθε από κομήτες, οι οποίοι έχουν ως βασικά συστατικά, την πέτρα, τον πάγο, το αέριο και τη σκόνη.

Χρησιμοποιώντας υπέρυρθρα εργαλεία από το Διαστημικό Παρατηρητήριο Hershel, οι ερευνητές  ανακάλυψαν πως το νερό στον Χάρλει 2 έχει την ίδια ποσότητα του δευτέριου (δηλαδή του βαρύ υδρογόνου, που έχει ένα επιπλέον  νετρόνιο) με αυτή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο Χάρτογκ υποστηρίζει ότι πια είναι αποδεδειγμένο πως το νερό της Γης έχει προέλθει 100% από τους κομήτες.

A.A.


πηγή: newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: