26.10.11

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΛΕΙ ΙΣΡΑΗΛ για βοήθεια σε σεισμόπληκτους


Ζήτησε βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Η Τουρκία ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ, παρά τη διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών, να της παράσχει τροχόσπιτα για τους άστεγους που άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός στην περιοχή Βαν, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης.

''Η Τουρκία μας ζήτησε τροχόσπιτα για να μείνουν οι άστεγοι. Δεχτήκαμε αμέσως και θα δούμε σύντομα τι μπορούμε να δώσουμε'', είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιγκάλ Παλμόρ.


Την Κυριακή η πρεσβεία του Ισραήλ στην Τουρκία είχε ενημερώσει τις τουρκικές αρχές ότι το Τελ-Αβίβ ήταν διατεθειμένο να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους. Αρχικά όμως η Αγκυρα είχε αρνηθεί την προσφορά.

Το Ισραήλ είχε βοηθήσει και στο παρελθόν την Τουρκία, στο σεισμό του 1999, στέλνοντας τρία αεροπλάνα με ιατρικό εξοπλισμό και μια ομάδα διασωστών.

Πρόσφατα η Αγκυρα αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ και να παγώσει τις στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών, διαμαρτυρόμενη για την άρνηση της ισραηλινής κυβέρνησης να ζητήσει συγγνώμη για την πολύνεκρη επιδρομή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το οποίο προσπαθούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, τον Μάιο του 2010.
Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: