18.10.11

Κ.Θ.Β.Ε. Παραστάσεις με Δωρεάν εισιτήρια

ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Οι θεσμοί μένουν και συνεχίζουν την πορεία του έθνους και διαγράφουν τις καμπύλες και τις κορυφώσεις των πολιτισμών. Το θέατρο είναι ο καθρέφτης τους. Πολλές φορές σημάδεψε τον ξεπεσμό και άλλοτε παράδωσε στην αιωνιότητα λαούς και εποχές. Υψηλός ο στόχος, ας ατενίσουμε προς αυτόν… Αν σαν καλλιτέχνης έχω μιαν αποστολή επιταχτική, σαν κρατικός λειτουργός, την έχω πολλαπλάσια».

Επαναφέροντας στην επικαιρότητα τα λόγια του Σωκράτη Καραντινού, του ιδρυτή του Κ.Θ.Β.Ε., θα θέλαμε να δηλώσουμε στο κοινό μας, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, των όμορων δήμων, της Βόρειας Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας ότι θεσμικά, καλλιτεχνικά μα πάνω απ’ όλα ψυχικά και ανθρώπινα θεωρούμε καθήκον μας την παρηγορία προς το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Σκοπός μας δεν είναι να επιβιώσουμε ατομικά ούτε συντεχνιακά. Είναι συνειδησιακή ανάγκη και ηθική επιταγή μαζί με όλους όσους μπορούν, να προστατέψουμε τον κοινωνικό ιστό με στόχο την αλληλοβοήθεια και την αλληλοκατανόηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του και γίνεται κέντρο υποδοχής όλων εκείνων που δεν έχουν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. Δωρεάν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, αρχικά της «Λωξάντρα», οι εξής κατηγορίες πληθυσμού:

Άτομα με ειδικές ανάγκες, Άνεργοι, Υπάλληλοι σε καθεστώς εφεδρείας (όταν εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος), Πρόσφυγες & Μετανάστες, Παλιννοστούντες, Άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης ουσιών, Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, Αποφυλακισμένοι, Άτομα με γλωσσικές, πολιτισμικές ή άλλες ιδιαιτερότητες, Πολύτεκνοι, Ηλικιωμένοι άποροι που φιλοξενούνται σε σχετικά ιδρύματα, Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και ειδικά κέντρα φιλοξενίας και περίθαλψης.
Σωτήρης Χατζάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής K.Θ.Β.Ε.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο εξής τηλέφωνο:
Δημήτρης Μπίκας: 2315 200205

Δεν υπάρχουν σχόλια: