23.8.11

Ανακαλύφθηκε το βακτήριο από το οποίο προήλθε η ζωή στη ΓηΑύγουστος 23, 2011.
Λονδίνο.
Παλαιοντολόγοι έχουν βρει απολιθωμένα υπολείμματα από τα πλέον παλαιότερα βακτήρια στη Γη. Η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη από 3,4 δισεκατομμύρια χρόνια, γεγονός το οποίο δηλώνει ότι είναι 200 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερα από τα προηγούμενα βακτήρια που ανακαλύφθηκαν.
,
Βρετανοί και Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ερείπια ενός αρχαίου οργανισμού στα ιζήματα της περιοχής του Poole Stern της Ανατολικής Αυστραλίας. Στον ορεινό όγκο της περιοχής αυτής υπάρχουν στρώματα καλύψεων που σχηματίστηκαν πριν από 3,6 έως και 3,4 δισεκατομμύρια χρόνια, που επιτρέπουν  τον προσδιορισμό της ηλικίας των βακτηρίων.
«Τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι η ζωή στη γη υπήρχε ήδη πριν από 3,4 δις έτη. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει ότι την εποχή εκείνη υπήρχαν οργανισμοί που είχαν τη δυνατότητα να ζουν χωρίς την παρουσία οξυγόνου», εξηγεί ένας από τους επιστήμονες.
Εκείνη την εποχή η Γη δεν είχε σχεδόν καθόλου οξυγόνο και μια πηγή δύναμης για τα αρχαία βακτήρια ήταν το θείο. Κατόπιν αναπτύχθηκαν περίεργοι οργανισμοί, όπως τα  ‘ακρόφιλα’  τα οποία έχουν βρεθεί σε κρατήρες ηφαιστείων.

--
Πηγή: Gazeta.ru
Δεν υπάρχουν σχόλια: