15.7.11

Μακεδόνες Υφηλίου για αλλαγή ονομασίας της «Μακεδονία TV»ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


14 Ιουλίου, 2011
Προς κ. Σπήλιο Χαραμή Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ANTENNA1

Αξιότιμε κύριε Χαραμή,

Τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου πληροφορήθηκαν πως σκοπεύετε να μετονομάσετε την Μακεδονία TV σε ΑΝΤ2. Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία όχι μόνον θα απογοητεύσετε τους απανταχού Μακεδόνες οι οποίοι είναι συνδρομητές και υποστηρικτές της Antenna1, αλλά θα ήταν και επιζήμια στην εξέλιξη του εθνικού μας θέματος με τη γειτονική χώρα των Σκοπίων.


Οι Σκοπιανοί έχουν επιδοθεί σε μια ανελέητη οικειοποίηση του καθετί Μακεδονικού-όνομα, ιστορία-κι εσείς θα μετονομάσετε το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που φέρει το όνομα Μακεδονία; Μα κύριε Διευθυντά, μόνοι μας αυτοκαταστρεφόμαστε; Δεν έχετε ενημερωθεί για την προπαγάνδα που πηγάζει από τη γειτονική χώρα; Δεν έχετε πληροφορηθεί για την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων το οποίο είναι τεραστίων διαστάσεων; Οι χάρτες που είναι κρεμασμένοι στους τοίχους των σχολείων της ΠΓΔΜ που δείχνουν πως τα σύνορα της χώρας τους φτάνουν μέχρι τον Όλυμπο, δεν θίγουν τον πατριωτισμό σας;
Κύριε Διευθυντά, 371, ως επί το πλείστον ξένοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ερευνητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου τον Μάιο του 2009 έστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την οποία διατρανώνουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και μας προειδοποιούν πόσο επικίνδυνη είναι η διαστρέβλωση της ιστορίας:  «Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα» http://macedonia-evidence.org/obama-letter-gr.html .
 Σας παρακαλούμε ξανασκεφτείτε αυτή σας την ενέργεια και μην προχωρήσετε στην εκτέλεσή της. Θα απογοητεύσετε όχι μόνον τους Μακεδόνες, αλλά τον απανταχού ελληνισμό. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποτέ ότι, ως Μακεδόνες της Ελληνικής Διασποράς και της Μητέρας Πατρίδας μας,  ο Οργανισμός ΑΝΤ θα προβεί στη λήψη αποφάσεων ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδος, αφού η οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος του Σταθμού θα δώσει μια ακόμη ευκαιρία στους Σκοπιανούς, που με κάθε δραστηριότητά τους υλοποιούν το ψέμα και την  απάτη για προβολή των παράνομων αξιώσεών τους για τη Μακεδονία μας.

Αναμένουμε τέλος και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει εθνική ευαισθησία εκ μέρους σας και ότι η Διοίκηση του ΑΝΤΕΝΝΑ θα λάβει την πρέπουσα απόφαση, ήτοι την οριστική αναστολή αλλαγής της ονομασίας του προγράμματος, διατηρώντας το ιστορικό όνομα «Μακεδονία TV». Αυτό  αποτελεί αίτημα του Μακεδονικού Ελληνισμού της Διασποράς και στην Πατρίδα, αλλά πιστεύουμε και όλων των Ελλήνων.  

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

Κοινοποίηση:  Βουλή των Ελλήνων
                        Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: