10.7.11

Πως οι Σλάβοι γίνονται απόγονοι των …Αρχαίων Μακεδόνων


Ιούλιος 10, 2011.

Αναγράφεται επί της σπασμένης σε δύο τεμάχια μαρμάρινης δοκού:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΡΧΩΝ ΤΟΝ ΝΑΟΝ  ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΙ
Ν ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΤΩ ΘΤΚ΄ΕΤΕΙ

[— — —] μακεδονιαρχῶν τὸν ναὸν τῇ πατρίδι
[— —  σὺ]ν παντὶ τῷ κόσμῳ  τῷ θκτʹ ἔτει.

Ο δοκός που βρέθηκε στην αρχαιολογική περιοχή του Isar Marvinci, όπου πιθανολογείται η αρχαία ελληνική πόλη Ειδομεναί της Μακεδονίας.

Και το σλαβικό κείμενο για το αντίγραφο της δοκού αυτής  που κοσμεί την είσοδο του κυβερνητικού κτηρίου των Σκοπίων:

«Αντίγραφο της πιο πάνω δοκού τοποθετήθηκε στην είσοδο του κυβερνητικού κτηρίου. Είναι από τα λίγα αντικείμενα, όπου είναι καταγραμμένο ότι βρισκόμαστε στο έδαφος της Μακεδονίας. Όπου υπάρχουν η Μακεδονία και οι Μακεδόνες.
Όλα τα ευρήματα  είναι  σημαντικά εκθέματα – επειδή αποτελούν  αδιάψευστες αποδείξεις για την ύπαρξη των προηγούμενων (αρχαίων) πολιτισμών – που αποτελούν  την εθνική μας ταυτότητα - Από τους προγόνους μας αντλούμε τον πολιτισμό και την εθνική ταυτότητα μας».

Με τον τρόπο αυτό, και με χίλιους άλλους, οι σλαβικοί πληθυσμοί, της γειτονικής FYROM, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις ρωσικές στέπες και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αυτή, αφού  κατέστρεψαν όλες τις ελληνικές πόλεις της Μακεδονίας, ακόμη και αυτήν  που εκθειάζουν τώρα, διατείνονται ότι κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες, λησμόνησαν το σλαβικό πολιτισμό τους και πιστεύουν, είναι αυτή είναι  η ιστορία που τους ...αρμόζει...
 Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να δήωσε και να αφάνισε ένα εξέχοντα πολιτισμό, όπως οι σλαβικοί πληθυσμοί της FYROM  και έπειτα να ιδιοποιούνται με  θράσος και  άκρατο κομπασμό την ιστορία του. 


--2 σχόλια:

ΑΛΚΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Πολύ επιφανειακή η προσέγγισή σου: Και οι Τούρκοι κατέκτησαν και κατέστρεψαν τους Έλληνες, αλλά εμείς δεν είμαστε Τούρκοι. Οι κάτοικοι λοιπόν της Βόρειας Μακεδονίας ισχυρίζονται ότι κατακτήθηκαν μεν από τους Σλάβους, αλλά παραμένουν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Xenon είπε...

Οπωσδήποτε δεν γίνεται ανάλυση στο αναρτηθέν αρθρίδιο. Ενέχει τη θέση ‘μικροαναφοράς’.
Όποιος έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Σκόπια θα αντιληφθεί αμέσως τη νοοτροπία των νέων ανθρώπων περί 'Μακεδονίας'.
Οι αρχαιολόγοι ενώ γνωρίζουν, ακολουθούν απλά την κυβερνητική πολιτική και όχι, φυσικά, την επιστημονική οδό (έχω προσωπικά μιλήσει με δύο αρχαιολόγους και με τον ένα έχω διατηρήσει επαφές)
Για τους Τούρκους που λες. Οι Τούρκοι κατέστρεψαν τους Έλληνες, αλλά... αν πας στην Τουρκία, οι Τούρκοι θα σου πουν ότι είναι αυτόχθονες και πρόγονοί τους είναι οι αρχαίοι Μιλήσιοι.
"Τουρκία", θα σου πουν, "ονομάστηκε από ένα δυναμικό φύλο Οθωμανών που δημιούργησε αυτοκρατορία" Οι Έλληνες θα σου πουν, ήταν επήλυδες στη Μικρά Ασία για μια ιστορική περίοδο...
Το ίδιο γίνεται και με τους Βουλγάρους που προσπαθούν να πείσουν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Θρακών και μια μικρή πληθυσμιακή μερίδα είναι ασιατικής καταγωγής.
Βλέπεις, λοιπόν, ότι οι λαοί που ήρθαν και κατέκτησαν τμήματα της ανατολικής Μεσογείου για να εδραιωθούν ιστορικά οικειοποιούνται τα πάντα, αυτοί είναι οι Αλβανοί –Σκιπετάριοι, οι Σλάβοι, οι Ούννοι-Β ούλγαροι, οι Οθωμανοί.
Μάταια, όμως, γιατί η ιστορία δεν διαμορφώνεται από την υπόσταση των σημερινών κρατιδίων.