13.6.11

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω τέφρας

Η αεροπορική εταιρία Qantas ακύρωσε νέες πτήσεις σήμερα λόγω του νέφους της τέφρας από το ηφαίστειο Πουγέγουε της Χιλής, ωστόσο άλλες εταιρίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποφάσισαν να διατηρήσουν τις συνδέσεις τους.

Κεραυνοί «σκίζουν» την ηφαιστειακή τέφρα πάνω από το ηφαίστειο Πουγιέχου της Χιλής
Κεραυνοί «σκίζουν» την ηφαιστειακή τέφρα πάνω από το ηφαίστειο Πουγιέχου της Χιλής

Η Qantas ακύρωσε σήμερα όλες τις συνδέσεις της με το νησί της Τασμανίας (νότια) και με τη Νέα Ζηλανδία. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και προς τη Μελβούρνη διακόπηκαν εκ νέου, διευκρίνισε η αεροπορική εταιρία.

Τρεις πτήσεις προς το Μπουένος 'Αιρες και Λος Αντζελες ακυρώθηκαν επίσης.

Οι ακυρώσεις αυτές, που προστίθενται σε εκείνες της Κυριακής, αφορούν 10.000 επιβάτες της Qantas και 12.000 της Jetstar, της θυγατρικής της εταιρίας χαμηλού κόστους.

Ισχυροί άνεμοι μετέφεραν την ηφαιστειακή τέφρα από το Πουγέγουε, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται στις 4 Ιουνίου, πάνω από το νότο του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού, προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

"Διατηρούμε τα κριτήριά μας για την ασφάλεια. Η πολιτική μας στον τομέα αυτό είναι ότι αν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη νέφους ηφαιστειακής τέφρας, δεν εκτελούμε πτήσεις", δήλωσε η εκπρόσωπος της Qantas Ολίβια Ουίρθ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

"Το πρόβλημά μας επί του παρόντος είναι ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα για την πυκνότητα του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας. Δεν έχουμε τα τεχνικά μέσα στην Αυστραλία για να το καθορίσουμε. Συνεπώς δεν ξέρουμε αν το νέφος είναι πυκνό ή λεπτό", πρόσθεσε.

Η Virgin Australia, που είχε ακυρώσει πτήσεις της χθες Κυριακή από τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πτήσεις προς τη Μελβούρνη, την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία δεν παρουσιάζουν κίνδυνο. Τα αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω ή κάτω από το νέφος, διευκρίνισε.


Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: