2.6.11

Από το 2400 π.Χ. χρονολογείται ο «τάφος του Μέρλιν»


Σύμφωνα με νέα ανακάλυψηΜυστήριο αποτελεί ο λοφίσκος στο Μάρλμπορο του Ουιλτσάιρ

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο τάφος όπου λέγεται ότι είναι θαμμένος ο θρυλικός μάγος Μέρλιν, σε λόφο στο Μάρλμπορο Κόλετζ στο Γουΐλτσιρ, χρονολογείται από το 2400 π.Χ.

Χρονολόγηση που έγινε με ραδιενεργό άνθρακα από δείγματα άνθρακα που ελήφθησαν από τον λόφο του Μάρλμπορο, βρήκαν ότι ο λόφος χρονολογείται από το 2.400 π.Χ.

Ο 19 μέτρων λόφος αποτελούσε ένα παζλ για ιστορικούς και αρχαιολόγους. Ορισμένοι πίστευαν πως χρονολογείτο από το 600 μ.Χ.

Η υπηρεσία της Αγγλικής Κληρονομιάς δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ συναρπαστική στιγμή για την προϊστορία της Βρετανίας».

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Τζιμ Λίρι, μίλησε για μια «μοναδική ανακάλυψη». «Ο λόφος του Μάρλμπορο αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Γουέσεξ» είπε.

«Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι αναρωτιούνταν εάν είναι "το μικρό αδελφάκι" του Σίλμπουρι» είπε, αναφερόμενος στον λόφο του Σίλμπουρι, έναν τεχνητό λόφο περίπου πέντε μίλια μακριά από το Μάρλμπορο, το οποίο χρονολογείται επίσης από το 2400 π.Χ.

Η περιοχή είναι μία από εκείνες που υποστηρίζουν ότι είναι τόπος ταφής του μάγου Μέρλιν, βασική μορφή του μύθου του Αρθούρου.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: