9.5.11

Στρος Καν: Ο Σοσιαλιστής με την ...Πόρσε!...


Μια φωτογραφία που δείχνει τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν, φαβορί στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2012, να επιβιβάζεται σε μια Porsche, στις 28 Απριλίου στο Παρίσι, προκαλεί σήμερα σαρκασμούς στη δεξιά και αμηχανία στην αριστερά.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Πιερ Μοσκοβιτσί, ο οποίος πρόσκειται στον "DSK" --όπως αποκαλούν τον Ντομινίκ Στρος-Καν στη Γαλλία από τα αρχικά του ονόματός του--, δήλωσε σήμερα ότι οι σοσιαλιστές πρέπει "να προσέχουν κάθε εικόνα" στην προεκλογική εκστρατεία, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το προεδρικό κόμμα UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) δεν μπορεί "να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό".

"Ποιος μπορεί να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό; Σίγουρα όχι οι φίλοι του κ. Σαρκοζί", τόνισε ο βουλευτής μιλώντας στο δίκτυο LCI.

Στον τομέα αυτό, "η άλλη πλευρά εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Οι Γάλλοι δεν έχουν ξεχάσει τη νύκτα στο Φουκέ, δεν έχουν ξεχάσει τη διαμονή σ' ένα γιοτ", πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβιτσί αναφερόταν στη συμπεριφορά του αρχηγού του κράτους αμέσως μετά την εκλογή του το 2007, όταν γιόρτασε τη νίκη του σ' ένα πολυτελές εστιατόριο και στη συνέχεια πήγε να αναπαυθεί στο γιοτ ενός πλούσιου επιχειρηματία.

"Οι φίλοι του προέδρου είναι οι πλούσιοι, οι φίλοι του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι οι σοσιαλιστές", δήλωσε ο Μοσκοβιτσί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει στις 28 Απριλίου φωτογραφίες που δείχνουν τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν και τη σύζυγό του, την Αν Σινκλέρ, να επιβιβάζονται σε μια Porsche Panamera S μπροστά από την κατοικία τους στο Παρίσι, στην Πλας ντε Βοζ.

Οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν την Τρίτη τους σαρκασμούς ενός προσκείμενου στον Νικολά Σαρκοζί, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ.

"Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξελίσσεται περίεργα. Το 1981 ήταν η γροθιά και το τριαντάφυλλο, σήμερα είναι η Porsche", ειρωνεύτηκε αναφερόμενος στο σύμβολο του Σοσιαλιστικού Κόμματος την εποχή της ανόδου στην εξουσία του Φρανσουά Μιτεράν.


ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: