22.5.11

Ρουμανία: Άγρια άλογα σώθηκαν από σφαγείο


Μάιος 2011.

Άγρια άλογα που ζουν στο Δέλτα του Δούναβη, αφού τα άφησαν για ώρες χωρίς νερό και τροφή, τα εγκλώβισαν  και τα έπιασαν, με σκοπό να τα μεταφέρουν σε σφαγείο. 

Σώθηκαν την τελευταία στιγμή όταν το φορτηγό που τα μετέφερε ελέγχθηκε από τη ρουμανική αστυνομία.


Δύο άλογα ήταν, ήδη, νεκρά από ασφυξία και αρκετά σε σοβαρή κατάσταση, λόγω της άθλιας  μεταφοράς τους από το φορτηγό - στριμωγμένα 49 άγρια άλογα- ενώ τα περισσότερα είχαν τραυματιστεί στα πόδια, πριν την μεταφορά.

Ο Οδύσσεια των άτυχων αλόγων άρχισε πριν από τέσσερις ημέρες, όταν τα έπιασαν και ήταν γεμάτα με αίματα από τη βίαιη μεταφορά τους.  Ελέχθησαν μετά την ανεύρεση τους για το φόβο λοιμωδών ασθενειών, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιέστατα.

Οργανώσεις για την προστασία των ζώων  έκαναν διαμαρτυρίες, χθες,  στο Βουκουρέστι – 20  Μαΐου 2011- απαιτώντας από τις ρουμανικές αρχές να σταματήσουν τη σφαγή των άγριων ζώων, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Διαμαρτυρήθηκαν ενώπιον της κυβέρνησης  στο Κοινοβούλιο του Βουκουρεστίου με ένα πανό που έγραφε « διαμαρτυρία για άγριους πολιτικούς».

Τα άλογα έλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου κτηνιατρική φροντίδα, τροφή και νερό  σε μεγάλο αγρόκτημα όπου θα φιλοξενηθούν.
Τα άλογα που πραγματικά είναι άρρωστα, θα πρέπει να ιανθούν και να μην αποστέλλονται στο σφαγείο, αποφασίστηκε από τις τοπικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: