8.4.11

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τραβεστί της Λίθινης Εποχής…

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο σκελετός ανήκει σε ομοφυλόφιλο ή τραβεστί της λίθινης εποχής


Απρίλιος 8, 2011.

Μέσα σε σπηλιά στην Τσεχία ανακαλύφθηκε ένας σκελετός ανθρώπου ηλικίας 5.000 ετών. Οι αρχαιολόγοι από τον τρόπο ταφής του,  εικάζουν ότι πρόκειται για ομοφυλόφιλο της Λίθινης Εποχής.


Ο σκελετός εντοπίστηκε στη διάρκεια ανασκαφών μέσα σε σπηλιά, η οποία  χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο. Το εύρημα χρονολογείται μεταξύ 2.900 και 2.500 π.Χ.
Κατά την περίοδο αυτήν, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι άνδρες συνήθως ενταφιάζονταν γυρισμένοι στη δεξιά πλευρά και το κεφάλι προς τη δύση.

Στην προκειμένη περίπτωση ο σκελετός ήταν  γυρισμένος στην αριστερή πλευρά και με το κεφάλι γυρισμένο στη δύση. Άλλη μια απόδειξη είναι ότι οι άνδρες ενταφιάζονταν με σφυριά, όπλα, μαχαίρια, τρόφιμα και νερό.

Οι γυναίκες θάβονταν με περιδέραια από δόντια, χάλκινα σκουλαρίκια, με συνοδεία οικιακών σκευών ή με γλάστρες στη μορφή αυγού που τοποθετούνταν στα πόδια τους.

Ο αρσενικός σκελετός που ανακαλύφθηκε είχε δίπλα του, οικιακά σκεύη, δίχως την παρουσία όπλων.

Οι αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν ότι η ταφή αυτή ήταν τυχαία, διότι την εποχή εκείνη έδιναν μεγάλη σημασία στους ενταφιασμούς των νεκρών. Πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν ομοφυλόφιλο ή τραβεστί της λίθινης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: