12.4.11

Από τους ομοφυλόφιλους χάθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία!Ιταλός ιστορικός κατά ομοφυλόφιλων
«Εξαιτίας τους έπεσε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία»Ιταλός ιστορικός κατά ομοφυλόφιλων
Πορτρέτο του Νέρωνα, η τρυφηλή ζωή του οποίου καταγράφηκε στην ιστορίαΠοιος έφταιγε για την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Οι ομοφυλόφιλοι, είναι η απάντηση του ιταλού ιστορικού και αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας, Ρομπέρτο ντε Ματέι, ο οποίος με τις δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα του, έχει προκαλέσει την οργή των ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων δημόσιων προσώπων. 


Όπως ανέφερε ο δηλωμένος πάντως, συντηρητικός ντε Ματέι «Η επιδημία ομοφυλοφιλίας και θηλυπρέπειας, που βασίλευσαν στη Ρώμη μετά από την κατάληψη της Καρχηδόνας, που ήταν ο παράδεισος των ομοφυλοφίλων είχε ως αποτέλεσμα την παρακμή της αυτοκρατορίας». Μόνον που η κατάληψη της Καρχηδόνας έγινε τον 2ο π.Χ. αιώνα ενώ η Ρώμη όπως είναι γνωστό κατέρρευσε τον 4ο μ.Χ. Επιπλέον η νίκη των Ρωμαίων εναντίον των Καρχηδονίων υπήρξε ένα καθοριστικό σημείο για την ανάπτυξη της Ρώμης σε μεσογειακή κυρίαρχη δύναμη και όχι το αντίθετο. 

Πέραν του ιστορικού ασύμβατου όμως, οι ρατσιστικές δηλώσεις του ιστορικού έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και ήδη στην Ιταλία συγκεντρώνονται υπογραφές ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και άλλων ανθρώπων που καταδικάζουν τις απόψεις του. Ζητείται μάλιστα η απομάκρυνσή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών και η παραπομπή του θέματος στο ιταλικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις αρχαίες γραπτές πηγές η ομοφυλοφιλία μπορεί να υπήρξε μέρος της τρυφηλής ζωής των Ρωμαίων, ιδίως, όπως αναφέρεται, μετά από την κατάκτηση των ανατολικών επαρχιών της αυτοκρατορίας, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες για ευρεία διάδοση ή για σύνδεση με το στράτευμα.


http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=394813&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: