17.3.11

«Μαστουρώνουν» οι αστροναύτες της NASA!


Μάρτιος 17, 2011.
Εσωτερική έρευνα άρχισε στην αμερικανική αεροναυτική διαστημική εταιρία –NASA, μετά από τα 4,2 γραμμάρια κοκαΐνης που βρέθηκαν  σε εγκατάσταση του Διαστημικού Κέντρου Κένεντυ της Φλόριντας.
Πρόκειται για το δεύτερο ‘εύρημα’ μέσα σε ένα χρόνο, όταν ανακαλύφθηκε κοκαΐνη στο Διαστημικό Κέντρο, ένας τόπος στον οποίο η ανοχή για ναρκωτικές ουσίες είναι μηδενική.
Ο εκπρόσωπος της NASA,  Άλαρντ Μπέτελ, είπε ότι η λευκή σκόνη βρέθηκε στις 7 Μαρτίου, και μετά από ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε με έκπληξη,  ότι επρόκειτο για κοκαΐνη.
Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών σε μια πλαστική σακούλα, καλά φυλαγμένη σε κρύπτη ενός υποστέγου.
Σήμανε συναγερμός και εξετάστηκαν 200 εργαζόμενοι αλλά δεν διαπιστώθηκε κανένας ‘μαστουρωμένος’ και έτσι η υπόθεση ‘ξεχάστηκε’.
Το πρόσφατο συμβάν σήμανε, πάλι, γενικό συναγερμό.
Όλοι οι υπάλληλοι της Διαστημικής Εταιρίας υποβάλλονται σε δοκιμές  ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο μια πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι των ναρκωτικών.
Ο κανόνος αυτός εφαρμόστηκε πριν από τρία χρόνια, μετά από καταγγελίες ότι μέλη του πληρώματος, δύο αστροναύτες, οι οποίοι πέταξαν στο διάστημα, ήταν σε κατάσταση ‘μαστούρας’, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ‘Daily Mail’.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: