14.3.11

Ιαπωνία: Συγκλονιστική έκρηξη στην Φουκουσίμα (βίντεο)

Tokyo Electric Power Co., the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant


Μάρτιος 14, 2011.
Soma, Ιαπωνία.

Η δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, συγκλόνισε την Φουκουσίμα.  Από το πυρηνικό εργοστάσιο Ντάι-Ίχι, πετάχτηκε  μια τεράστια στήλη καπνού. Αναφέρθηκαν τραυματισμοί έξι εργαζομένων.
Οι υπεύθυνοι του πυρηνικού εργοστασίου δήλωσαν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στο εσωτερικό του αντιδραστήρα ήταν ακόμη εντός των νόμιμων ορίων.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην μονάδα, Nr 3, την οποία, οι αρχές, προσπαθούσαν μανιωδώς να την ψύξουν, μετά από μια αποτυχία που σημειώθηκε στο σύστημα, από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που έπληξε την περιοχή και εγκλώβισε εκατοντάδες εργαζόμενους στους εσωτερικούς χώρους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιούκιο Εντάνο.
 Η εταιρεία ‘ Τόκυο- Ηλεκτρική Ενέργεια’ δήλωσε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στην Μονάδα 3, ήταν στα 10,65 Sv, αρκετά κάτω από τα 500 Sv,  που είναι το όριο, στο οποίο ο πυρηνικός ελεγκτής οφείλει να το αναφέρει στην  κυβέρνηση.
Η έκρηξη ήταν η δεύτερη κατά σειρά, μετά αυτήν του Σαββάτου, που σημειώθηκε στη Μονάδα 1, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι και προκάλεσε την μαζική εκκένωση της περιοχής.
Ο «Πυρηνικός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Ιαπωνίας», ανέφερε ότι  6 εργάτες τραυματίστηκαν στην έκρηξη της Δευτέρας, αλλά δεν έγινε σαφές με ποιο τρόπο ή αν είχαν εκτεθεί σε ακτινοβολία.
Τα εσωτερικά τοιχώματα συγκράτησης του αντιδραστήρα, όπου διαφυλάσσονται οι πυρηνικοί ράβδοι, ήταν άθικτα, δήλωσε ο Εντάνο, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες  γενικότερου κινδύνου στο περιβάλλον και στην δημόσια υγεία.

Το βίντεο

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: